Instellingen

GLD doc - Corona, wat een zorg

In deze documentaire blikt Angelique Krüger terug op een bizar jaar. Een mysterieus virus veranderde ons leven. Dierbaren werden ziek en sommige zijn zelfs overleden. Thuis werd het nieuwe kantoor én klaslokaal en onze samenleving werd er eentje op 1,5 meter afstand. We gingen met z’n allen in een intelligente lockdown.

Samenkomsten werden verboden, de deuren van verzorgingshuizen sloten, er was tijdelijk geen school en ook de horeca ging dicht. Testen, mondkapjes en ‘elleboogjes’ werd het nieuwe normaal.

En toen we dachten op de goeie weg te zitten, waren we in het najaar weer terug bij af en werden maatregelen weer aangescherpt. Wat is de impact van corona? Hoe gaat het met het zorgpersoneel dat ontzettend hard moet werken in deze moeilijke omstandigheden? En wat doet deze onzekere tijd mentaal met ons? Want naast medische problemen zorgt deze onzekerheid bij veel mensen ook voor angst en geestelijke spanning.

In Corona, wat een zorg maakt Angelique de balans op met mensen uit de zorg, mensen die zorgen voor én mensen met een zorg.

De documentaire Corona, wat een zorg is op 16 maart om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. De documentaire online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!