nieuws

Wolvin dood na aanrijding op provinciale weg

EDE - Bij een wildaanrijding op de N224 in Ede is zaterdagochtend een wolvin om het leven gekomen. Het dier stak de provinciale weg over en kwam in botsing met een auto. De wolvin raakte zwaargewond en bezweek niet veel later. Mogelijk gaat het om de wolvin die al langere tijd in het gebied verbleef.
De aanrijding gebeurde ter hoogte van restaurant Planken Wambuis aan de Verlengde Arnhemseweg. Een echtpaar raakte met hun auto het dier. Jachtopzichter Jan Otter van de gemeente Ede werd vervolgens ingeschakeld. "Toen ik eenmaal ter plaatse was, was de wolvin al dood", zegt hij.
De dode wolvin op de weg.
De dode wolvin op de weg. © Alice Seubring-de Boer
Wildaanrijdingen maakte hij wel eerder mee, maar eentje met een wolf nog niet, zegt Otter. "Gelukkig niet, dat wil je natuurlijk ook niet. Het liefst zie je zo'n dier lopen."

Auto beschadigd

De Universiteit Wageningen heeft op de plek waar het dier gevonden is onderzoek gedaan. De wolvin wordt voor nader onderzoek afgevoerd naar de Universiteit Utrecht. Dit is onderdeel van de afspraken in het Interprovinciaal wolvenplan. Uit het onderzoek moet duidelijk worden hoe oud het dier was en uit welk gebied de wolvin kwam.
Het echtpaar dat het dier raakte kwam met de schrik vrij. Hun auto liep wel schade op.