Nieuws

Justitie in beroep tegen vrijspraak boer Thijs: 'Wat een gezeur dit'

Het  moment waar het om draaide.
Het moment waar het om draaide. © Rutger van Lier
ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak voor boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM).
De politierechter sprak de melkveehouder vorige maand vrij. Wieggers werd door het OM verdacht van het in Bleiswijk bedreigen van een motoragent met zijn trekker. Dit was na afloop van een boerenactie.
Volgens de agent bedreigde Wieggers hem door met de trekker in zijn richting te rijden. Agenten hielden hem en andere boeren tegen toen die onderweg naar huis bij een vestiging van McDonald's wilden afslaan.
Toen de motoragent niet wilde toelichten waarom Wieggers niet verder mocht, stapte de Mariënvelder in zijn trekker. De agent dacht dat hij aangereden ging worden en nam de boer onder schot omdat hij zich bedreigd voelde.

'Het kan wel een jaar duren'

Het OM deed de boer eerder een schikkingsvoorstel van 40 uur taakstraf en 430 euro boete. Wieggers liet de zaak voorkomen bij de politierechter. Die stelde hem in het gelijk.
De Achterhoeker ziet het hoger beroep met vertrouwen tegemoet. "Het kan wel een jaar duren. Wat een gezeur dit", reageert Wieggers. "Ik ben er wel een beetje klaar mee. Het is allemaal prestige, volgens mij."