Instellingen

Annet heeft een GroenLinks-poster voor haar raam en dat valt niet in de smaak

Annet heeft een GroenLinks-poster voor haar raam en dat valt niet in de smaak.
Annet heeft een GroenLinks-poster voor haar raam en dat valt niet in de smaak. © Annet van Riel
Annet heeft een GroenLinks-poster voor haar raam en dat valt niet in de smaak.
Annet heeft een GroenLinks-poster voor haar raam en dat valt niet in de smaak. © Annet van Riel
SCHERPENZEEL - Een groep jongens stond woensdagavond voor haar deur. Ze belden aan en plakten stickers van Forum voor Democratie op haar deur. En dat omdat Annet van Riel een GroenLinks-poster voor haar raam heeft hangen. "Ik heb er echt slecht van geslapen."
"Ik ben een alleenstaande moeder en als er dan zo’n groep jongens voor je huis staat, voelt dat heel bedreigend. Ik heb voor het slapen gaan voor het eerst in jaren ook gecontroleerd of de deuren wel goed op slot zitten", vertelt Annet.
GroenLinks is de partij waar Annet van Riel voor staat. Ze heeft daarom ook een poster voor haar raam hangen. Woensdagmiddag kreeg ze als enige van haar buurtje een flyer van Forum van Democratie door de bus, een groepje jongens van een jaar of zestien bleef rondhangen bij haar huis.
Later op de avond werd aangebeld. "Toen ik open deed, reed diezelfde groep jongens net weg. Mijn deur was beplakt met FvD-stickers en ze scandeerden leuzen die ik niet wil herhalen."

'Ik wil in gesprek'

Van Riel deed melding bij de politie, maar wil geen aangifte doen en vraagt de jongens met haar in gesprek te gaan: "Jullie weten waar ik woon."
"Om in moederlijke termen te blijven, ik ben niet boos, maar teleurgesteld. Ik wil deze jongens laten weten wat voor impact dit heeft op mij als mens, het heeft impact als iemand aan je deur staat."
Van Riel benadrukt dat we in een vrij land leven, dat de democratie een groot goed is en dat ze daarover graag met de jongens in gesprek wil.

Benaderd door jongen

"Na mijn oproep op Facebook, ben ik door één van jongens benaderd. Hij wil met me praten. Deze jongen zegt dat hij zelf geen stickers geplakt heeft, maar dat hij er wel bijstond. Ik vind dat echt fantastisch."
Of Van Riel haar GroenLinks-poster heeft weggehaald? "Zeker niet. Sterker nog: twee dorpsgenoten hebben me om een poster gevraagd. Heel fijn op deze manier gesteund te worden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!