Nieuws

Bewoner wist niets van stoffelijke resten van baby in achtertuin

Bewoner wist niets van stoffelijke resten van baby in achtertuin.
Bewoner wist niets van stoffelijke resten van baby in achtertuin. © Omroep Gelderland
'S-HEERENBERG - De bewoner van het huis in 's-Heerenberg waar maandag stoffelijke resten van een baby in de tuin werden gevonden, wist van niets. Dat zegt hij woensdag in een gesprek met Omroep Gelderland.
De bewoner werd maandag verrast toen agenten aanbelden. "De politie stond voor de deur met het bericht dat ze het huis en de tuin wilden onderzoeken. Ik mocht er niet meer komen tot het onderzoek was afgerond. Dat zou vier uur duren, maar werd zeventien uur. Ik wist al die tijd niet waar het over ging", vertelt de man, die graag zijn verhaal wil doen.
Later bevestigde de politie dat er stoffelijke resten van een baby zijn gevonden in de tuin, tot grote verbazing van de bewoner.

Gedenkplek

Het gezin dat in het huis woont verkeert in relationele problemen. De bewoonster heeft vorige week het huis verlaten. Waarom de politie enkele dagen later voor de deur stond, is voor de bewoner niet helemaal duidelijk. Voor het huis zijn intussen bloemen gelegd. "Ik wil ze niet weghalen, maar ik heb liever niet dat ze er neergelegd worden", vertelt de man.
Van wie het kind is, weet de man niet. "Als het van mij blijkt, wil ik een waardige gedenkplek in mijn tuin. Maar dat weet ik nog niet", vertelt de man, die aangeslagen is door alles wat er is gebeurd. Hij benadrukt geen verdachte te zijn. De politie heeft hem als getuige gehoord, zegt hij.
De politie is terughoudend in deze zaak en wil daarom woensdag niet ingaan op het verhaal van de bewoner.

Bijeenkomst

De aandacht voor de vondst is groot. In de buurt leven dan ook veel vragen. Burgemeester Peter de Baat van Montferland houdt maandag een bijeenkomst voor buurtbewoners.
"Ik ben geschrokken dat er na onderzoek in ’s-Heerenberg daadwerkelijk stoffelijke resten van een baby zijn gevonden. De dood van een kind is ingrijpend, en het feit dat stoffelijke resten gevonden werden in een tuin maakt deze zaak nog vele malen ingrijpender", zei De Baat dinsdag in een verklaring.

Zie ook: