nieuws

'Hoe haal je het in je hoofd?', burgemeester Putten hekelt hakenkruizen op verkiezingsposters

Een van de bekladde posters in Putten.
Een van de bekladde posters in Putten. © VVD Putten
PUTTEN - De politie heeft inmiddels drie aanhoudingen verricht voor het bekladden van verkiezingsborden in de gemeente Putten. Er werden onder meer hakenkruizen aangebracht, tot groot verdriet van burgemeester Henk Lambooij. “Dit snijdt mij vol door de ziel.”
Ook veel inwoners worden volgens Lambooij geraakt door de nazisymbolen. “Met name voor de oudere Puttenaren is de Tweede Wereldoorlog nooit ver weg. Hoe haal je het in je hoofd?”, zegt hij.

Controles rond verkiezingsborden

Vorige week werd al bekend dat een 18-jarige Puttenaar op heterdaad was betrapt tijdens het bekladden van verkiezingsborden. De burgemeester heeft met de politie afgesproken dat de controles rond de borden worden geïntensiveerd.
“Ik ben blij met het adequate optreden van de politie. Maar het zou natuurlijk niet nodig moeten zijn. Je mag van alles vinden in ons land. Dat is een groot goed. Maar er zijn grenzen en die zijn nu echt overschreden”, aldus Lambooij.
De bekladde posters zijn inmiddels verwijderd. Hetzelfde geldt voor de posters in Westervoort, waar op een foto bij Mark Rutte een hitlersnor was getekend. Ook werd daar op posters 'houzee' geschreven, de groet die door de NSB werd gebruikt.

Zie ook: