Nieuws

Snel nieuwe woonruimte voor Huissenaren

Snel nieuwe woonruimte voor Huissenaren
Volkshuisvesting Lingewaard Wonen in Huissen verwacht dat voor het eind van de week alle bewoners van het appartementencomplex aan de Schaapsdam vervangende woonruimte hebben.
HUISSEN - Volkshuisvesting Lingewaard Wonen in Huissen verwacht dat voor het eind van de week alle bewoners van het appartementencomplex aan de Schaapsdam vervangende woonruimte hebben.
Zes appartementen zijn na een explosie in de nacht van maandag op dinsdag onbewoonbaar geworden. Twee bewoners hebben al een nieuw huis; met de anderen worden nog gesprekken gevoerd.
De explosie aan de Schaapsdam is vermoedelijk veroorzaakt door een 49-jarige bewoner van één van de appartementen. De man is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op camping De Schaopvolte in het Drentse Eext en is woensdag overgebracht naar het politiebureau in Ede.
Twee bewoners hebben de nacht van dinsdag op woensdag doorgebracht in een hotel, de overnachting wordt door Volkshuisvesting betaald.
Niet iedereen een een inboelverzekering, de bewoners van twee appartementen zijn niet verzekerd.
Het getroffen appartementencomplex hoeft niet helemaal gesloopt te worden, Volkshuisvesting verwacht voor de winter het complex herbouwd te hebben. De schade aan het gebouw is ongeveer een half miljoen euro.
Volkshuisvesting doet aangifte tegen de 49-jarige man, zodat de verzekering een claim kan indienen als de zaak voor de rechter zou komen.