Instellingen

Brandend busje veroorzaakt harde knallen en metershoge vlammen in Tiel

Het bedrijfsbusje ging volledig in vlammen op.
Het bedrijfsbusje ging volledig in vlammen op. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
TIEL - Bij een flat in Tiel is in de nacht van zondag op maandag een bedrijfsbusje uitgebrand. Daarbij waren harde knallen te horen, doordat er gasflessen ontploften. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.
De brand aan de Maurikstraat werd rond 1.30 uur gemeld. Nadat de brandweer de metershoge vlammen had geblust, kwam er een inbraakmelding bij het nabijgelegen Shell-tankstation.

Snijbrander en gasfles

Een beveiligingsbedrijf dat snel ter plaatse was, zag dat er een snijbrander en een gasfles tegen het pand stonden. Ook werden in een steegje achter het tankstation spullen aangetroffen. Volgens een correspondent ter plaatse bleken die afkomstig uit het uitgebrande busje.
De politie nam de spullen mee naar het bureau. Verder zijn agenten met een ladder van de brandweer het dak van het tankstation opgegaan, maar daar werd niemand aangetroffen. Er bleek ook geen schade te zijn aan het pand.

Onderzoek

De woordvoerder van de politie laat weten dat er niet is ingebroken bij het tankstation. "Door de harde knallen is vermoedelijk het inbraakalarm afgegaan", zegt hij.
Er wordt nog onderzocht hoe de brand in de auto is ontstaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!