Nieuws

Verkiezingsposters VVD beklad met hakenkruizen en Hitler-snor

VVD poster beklad.
VVD poster beklad. © Joan Berings
WESTERVOORT - In Westervoort zijn alle verkiezingsposters van de VVD beklad met onder meer hakenkruizen. Ook is op de foto van Mark Rutte een Hitler-snorretje getekend. De Westervoortse fractie van de VVD is geschokt: "Je kunt van alles vinden van de VVD, maar dit doe je niet. Dit gaat echt te ver", laat fractievoorzitter Roderick ten Kortenaar weten.
De posters zijn afgelopen zaterdag op vier verschillende plekken in Westervoort opgehangen. "Meteen een paar uur daarna was het al raak", aldus Ten Kortenaar. "Er hangen ook posters van andere partijen, maar die zijn niet beklad."
Op één van de locaties is zondag direct een nieuwe poster opgehangen. Maar vandaag blijkt die wederom doelwit te zijn geweest van vandalen. Ten Kortenaar heeft meteen contact gezocht met de burgemeester.

Burgemeester en VVD doen aangifte

"Ik heb zojuist van hem begrepen dat hij melding heeft gemaakt hierover bij de politie. En wij als VVD gaan dat ook doen." Hij heeft geen idee wie er achter de bekladdingen zit.
"Het kan natuurlijk dat je niet blij bent met de VVD of met Rutte, maar zoek dan contact met ons in Westervoort of de landelijke afdeling. Maar doe niet zoiets."
Ook in Leiden en in De Lier in Zuid-Holland blijken VVD-posters beklad, laat Hart van Nederland weten op social media. De Westervoortse VVD-fractie praat zo snel mogelijk met de landelijke afdeling om te kijken wat ze nu verder kunnen en gaan ondernemen.
Op de posters in Westervoort staat ook 'houzee' geschreven, die groet werd door de NSB gebruikt.