Nieuws

Is mobiel bereik voor jou een drama? Laat het ons weten

Kun jij nu wel 112 bereiken?
Kun jij nu wel 112 bereiken? © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Bovenop het klimrek moeten klimmen om een appje te kunnen versturen. Dit is slechts een van de ruim duizend klachten over slecht telefonisch bereik die Omroep Gelderland in 2014 samen met drie andere regionale omroepen aan de Tweede Kamer overhandigde. Er werd beterschap beloofd, maar is er ook verbetering? Wij zoeken het graag uit met jouw hulp.
Radiostilte aan de andere kant van de lijn is op zichzelf al behoorlijk vervelend, maar als het een oproep aan 112 betreft kunnen de gevolgen ronduit desastreus zijn. Uit de hele provincie kwamen er in 2014 meldingen en klachten binnen van bezorgde bewoners die alarmnummer 112 niet konden bereiken of zich in allerlei bochten moesten wringen om überhaupt een mail te kunnen openen.
Tekst gaat verder na de video:
We zoeken uit hoe het zit met het bereik op jouw telefoon
Naar aanleiding van deze berichtgeving kondigde de Tweede Kamer een onderzoek van het agentschap Telecom aan en werd er beterschap beloofd door de politiek en de telefoonproviders.
Dat was toen, maar zeven jaar later willen wij graag van je weten hoe het nu zit. Zijn de problemen bij de horens gevat of is Gelderland nog lang niet bevrijd van alle 112-perikelen?
Laat jouw ervaringen horen. Is jouw mobiele bereik nog steeds drama? Deel jouw verhaal met geen112@gld.nl.

Zie ook: