Nieuws

Betrapte inbreker springt door ruit in Oosterbeek; waarschuwingsschoten gelost

OOSTERBEEK - De politie heeft zondagmiddag in Oosterbeek een 22-jarige inbreker kunnen aanhouden. Dat gebeurde nadat de man door een ruit van een bedrijfspand was gesprongen en agenten meerdere waarschuwingsschoten hadden gelost.
Rond 11.50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een inbraakalarm dat was afgegaan bij een vastgoedtaxateur aan de Utrechtseweg. Toen agenten binnen poolshoogte gingen nemen, troffen zij de verdachte aan. Bij zijn aanhouding, waarbij pepperspray werd gebruikt, verzette de man zich hevig. Hij rukte zich los en sprong door een ruit naar buiten.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Waarschuwingsschoten gelost na inbraak in Oosterbeek

Gewond bij vluchtpoging

Na het lossen van twee waarschuwingsschoten konden agenten de inbreker overmeesteren. De man was bij zijn vluchtpoging gewond geraakt en is daarom per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De twee agenten die de verdachte binnen wilden aanhouden, raakten bij de worsteling lichtgewond. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken.
Tekst gaat verder onder de foto.
Politie en een ambulance op de Utrechtseweg in Oosterbeek.
Politie en een ambulance op de Utrechtseweg in Oosterbeek. © Persbureau Heitink

'Klonk als vuurwerk'

Het was relatief druk op het moment van het incident, onder meer in de nabijgelegen Albert Heijn. De knallen zorgden voor verwarring bij winkelend publiek. "Ik had het idee dat er vuurwerk werd afgestoken", vertelt ooggetuige Mathilda. "Maar wie steekt er overdag in Oosterbeek nou vuurwerk af?"
Al snel werd duidelijk dat het om een schietincident ging: "Ik zag zes à zeven politiemensen bovenop iemand zitten. Hij was goed gewond, je zag het verband om zijn hoofd zitten."

Utrechtseweg tijd dicht

De politie was er niet zeker van dat de aangehouden inbreker alleen opereerde. Specialistische eenheden van de politie doorzochten het bedrijfspand, maar vonden uiteindelijk geen tweede verdachte.
Vanwege het incident was de Utrechtseweg enige tijd volledig afgesloten. Dat veroorzaakte flink wat vertraging voor het verkeer. De politie kwam met zeker zeven wagens ter plaatse. Ook werden meerdere ambulances opgeroepen.
Een speciale eenheid van de politie kamt het pand uit.
Een speciale eenheid van de politie kamt het pand uit. © Persbureau Heitink