Nieuws

Zes jaar cel voor Bandido die man neerstak bij verkeersruzie bij A15

Het hof deed uitspraak in een belastingprocedure.
Het hof deed uitspraak in een belastingprocedure. © Omroep Gelderland
KERK AVEZAATH TIEL - Een 37-jarig Bandido-lid uit Gameren is woensdag tot 6 jaar cel veroordeeld wegens een poging tot doodslag bij een verkeersruzie en het bezit van drie geweren.
Dat is twee jaar meer dan wat de officier van justitie had geëist. Volgens de rechtbank gebruikte de man zonder aanleiding extreem veel geweld tegen het slachtoffer.
Op 15 april 2019 kreeg de motorrijder ruzie bij de A15 ter hoogte van de afrit Tiel-West (Wadenoijen) met twee Belgische mannen in een auto. Daarbij liep de Belg drie diepe snijwonden op. De Bandido reed na het incident op zijn motor weg en liet het slachtoffer hevig bloedend achter.

Worsteling

Het slachtoffer, zijn broer en een buschauffeur hebben verklaringen afgelegd, waarop de rechtbank baseert dat de motorrijder degene is geweest die het slachtoffer stak.
De motorrijder zei dat het slachtoffer tijdens een worsteling mogelijk per ongeluk door zijn broer is verwond. Dat vindt de rechtbank totaal ongeloofwaardig.

Wapen

In en rond de auto van het slachtoffer is geen wapen aangetroffen. De motorrijder had de plaats delict toen al verlaten en moet volgens de rechtbank degene zijn geweest die het wapen heeft meegenomen.
Als omstanders niet hadden ingegrepen en als de man niet snel was behandeld, was de man mogelijk aan zijn verwondingen overleden.
De rechtbank noemt de gang van zaken heel ernstig en zorgelijk. Niet alleen het extreme geweld zonder aanleiding, maar ook dat de motorrijder na het incident is weggereden terwijl het slachtoffer lag te bloeden en dat hij vooral zichzelf als slachtoffer ziet. Het slachtoffer kampt nog met allerlei lichamelijke en geestelijke gevolgen.
De motorrijder moet ruim 21.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Zie ook: