Nieuws

2,8 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods in Hattem

Een deel van de vondst in Hattem.
Een deel van de vondst in Hattem. © Politie
HATTEM - De politie heeft in een loods in Hattem 2,8 miljoen sigaretten aangetroffen. De vondst werd gedaan in het kader van een omvangrijk drugsonderzoek, waarbij zes verdachten werden aangehouden.
Op zestien plekken in Gelderland en Noord- en Zuid-Holland zijn dinsdagochtend doorzoekingen gedaan. In Hattem stuitte de politie op de sigaretten, die vermoedelijk illegaal zijn geïmporteerd om 640.000 euro aan accijns te ontduiken. De Belastingdienst onderzoekt de zaak.

Dure auto's

De politie trof verder onder meer een keukenlab aan in Wervershoof voor het produceren van crystal meth. In Enkhuizen werden enkele kilo’s van die drug gevonden en in een bedrijfspand in Broek op Langedijk ketels om drugs te maken.
Alle drugs en sigaretten zijn door de politie in beslag genomen. Hetzelfde geldt voor zeven dure auto’s, enkele horloges en een flinke som geld.

Ingegraven drugslab

De politie kwam de verdachten en panden op het spoor met behulp van de gekraakte chatdienst Encrochat. De verdachten zijn volgens het Openbaar Ministerie te linken aan een criminele organisatie die achter een ingegraven drugslab zat die afgelopen zomer in Montfoort werd aangetroffen.
Dat professioneel gebouwde lab was gebouwd in zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei. De eigenaar van het terrein waar het lab werd gevonden zit nog vast, evenals iemand die in dit laboratorium heeft gewerkt.
Bekijk beelden van de doorzoekingen.