nieuws

We hebben een winnaar! Jel uit Vorden wint 'Raad waar het over gaat'

Het goede antwoord levert Jel een bedrag van 390 euro op.
Het goede antwoord levert Jel een bedrag van 390 euro op. © Pixabay
VORDEN - Jel van Olst uit Vorden heeft vrijdag het radiospel 'Raad waar het over gaat' gewonnen. In de radio-uitzending van Rob Kleijs kwam ze met het juiste antwoord op de proppen: sneeuwwegwerkers.
Het nieuwste spel in de reeks van 'Raad waar het over gaat' begon op dinsdag 5 januari met een startbedrag van 100 euro, zoals gebruikelijk. Sindsdien deden luisteraars in totaal 29 pogingen om het goede antwoord te geven. Na ieder fout antwoord kwam er 10 euro bij. Uiteindelijk was het Jel die het goede antwoord gaf. Daarmee won ze 390 euro.
De audiotips bestonden uit een fragmentje uit het nummer Driving home for Christmas van Chris Rea, gevolgd door de bekende uitspraak 'Nu even niet!' uit een oude televisiereclame. Daarna volgden het geluid van een sneeuwschuiver en van verkeer dat moeizaam weer op gang komt.
Naast de audiotips waren er nog wat extra hulplijnen, zij het wat cryptischer: olé, blijven wassen, keiharde werkers en helemaal van nu. Jel legde de puzzel en kwam uit bij sneeuwwegwerkers, wat het goede antwoord was.
Luister het fragment terug:

Nieuw spel

Vanaf maandag kan er weer gespeeld en gebeld worden voor een nieuwe editie van 'Raad waar het over gaat'. Bellen kan gratis naar 0800 - 345 0 345 tijdens de uitzending van Op de koffie (10.50 uur) met Rob Kleijs.