nieuws

Winterswijk rekent niet meer op overeenkomst met Verhaegh over vertrek van Dennenoord

Jan Verhaegh.
Jan Verhaegh. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Winterswijk rekent niet meer op een overeenkomst met Verhaegh Trading over een vertrek van Dennenoord. Het recyclingbedrijf heeft tot middernacht de tijd om nog te reageren op een laatste bod van de gemeente en wethouder Inge Klein Gunnewiek verwacht niet dat Verhaegh nog positief reageert.
"Er ligt een bod waar de firma Verhaegh tot vannacht twaalf uur nog op kan reageren, maar we vermoeden dat Verhaegh daar niet meer op in gaat", vertelde Klein Gunnewiek vanavond aan het begin van de raadscommissievergadering. "Het verschil tussen vraag en aanbod lijkt te groot."
De wethouder stelde dat de gemeente bij het bod aan Verhaegh niet voorbij kon gaan aan de vergoedingen die andere vertrekkende bedrijven van Dennenoord hebben ontvangen. "We konden niet anders dan een gelijke behandeling voor Verhaegh hanteren als de andere bedrijven die reeds zijn vertrokken", verklaarde Klein Gunnewiek. "We hebben gedaan wat in ons vermogen ligt en het is jammer dat het wéér niet lijkt te lukken."

Hoofdpijndossier

Het vertrek van Verhaegh Trading van het voormalige woonwagenkamp in Winterswijk is in zo'n 18 jaar tijd uitgegroeid tot een hoofdpijndossier voor de gemeente Winterswijk. Vader Bernard en zoon Jan wilden jarenlang niet van wijken weten en willen blijkbaar nog steeds een voor Winterswijk te hoge afkoopsom.
De onderhandelingen daarover lijken nu volgens Klein Gunnewiek op niets uit te lopen en dat belemmert de gemeente in de plannen met Dennenoord, dat geheel gesaneerd zou worden om plaats te maken voor een natuurgebied. Dat natuurgebied zal wellicht rondom het bedrijf van Verhaegh gerealiseerd moeten worden. Jan Verhaegh heeft al eerder laten weten desnoods te blijven zitten op de huidige plek.
Jan Verhaegh was vanavond niet voor commentaar bereikbaar.