nieuws

De carnavalsoptocht gaat in dit dorp wel door, maar op een geheime locatie

ANGEREN - Vorig jaar waren het windstoten, dit jaar corona. Maar twee carnavalsoptochten achter elkaar afgelasten, konden ze in Angeren niet laten gebeuren. Daarom houdt carnavalsgroep de Partyzanen zondag een miniatuuroptocht. "Het is net echt en het zet ons dorp ook weer op de kaart", vertelt prins Michel de Onderwijzer.
Het prinsenpaar, Michel en Danielle Janssen, levert zelf ook een bijdrage aan de miniatuuroptocht. Ze bouwen de prinsenwagen met daarop de Raad van Elf en met plaats voor het prinsenpaar. Danielle keek er al jaren naar uit om prinses carnaval te zijn. "Ik zei tegen mijn man: als ze hier aan de deur komen, zou ik dat echt heel leuk vinden. De kers op de taart." Michel houdt er niet zo van om in het middelpunt te staan, toch is hij ook blij met zijn rol als prins.

'De prins zonder optocht'

Michel heeft zijn pak al een jaar in de kast hangen, Danielle past haar prinsessenjurk niet meer. Ze viel 36 kilo af na een maagverkleining. In het voorjaar gaat ze kijken naar een andere jurk. Want ze plakken er graag nog een jaar aan vast als prinsenpaar.
Ze hopen dat ze ooit echt op de prinsenwagen mogen staan tijdens een échte optocht. "Vorig jaar door de storm, nu door corona. Ze noemen mij ook wel gekscherend 'De prins zonder optocht'. Danielle vult aan: echt meedoen met de optocht, dat zou het wel afmaken."

Geheime locatie

Inmiddels zijn er behoorlijk wat deelnemers voor de miniatuuroptocht. Alle materialen zijn toegestaan bij het bouwen, maar bij de kinderoptocht is LEGO het uitgangspunt. Op carnavalszondag 14 februari vindt de miniatuuroptocht plaats op een geheime locatie.
Zien hoe het prinsenpaar hun wagen bouwt? Kijk dan 13 februari om 17.20 uur naar Café Carnaval bij TV Gelderland.