Nieuws

Politieachtervolging na misdrijf eindigt in crash op A1

De auto waarin de verdachte reed kwam tot stilstand na een crash tegen de vangrail.
De auto waarin de verdachte reed kwam tot stilstand na een crash tegen de vangrail. © Luciano de Graaf
RADIO KOOTWIJK - Een politieachtervolging na een misdrijf is dinsdagavond geëindigd in een crash op de A1, ter hoogte van Radio Kootwijk. Na meerdere pogingen om een vluchtende verdachte klem te rijden crashte de man, die onder invloed was, uiteindelijk zelf tegen de vangrail.
De man pleegde een misdrijf in Gouda en nam daarna de benen. Agenten spotten hem op de snelweg bij Utrecht en startten de achtervolging. De man werd meermaals tot stoppen gemaand, maar negeerde stoptekens. Bij een wegblokkade reed hij zelfs in op agenten en ontkwam hij opnieuw.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Crash na politieachtervolging op A1.
Ter hoogte van Radio Kootwijk kwam de situatie rond 23.15 uur ten einde. De bestuurder probeerde weer te ontkomen aan een politieblokkade, maar verloor de macht over het stuur en crashte. Hij raakte daarbij gewond en is onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis gebracht. Vervolgens is hij vastgezet.
De auto waarin de man reed vatte vlam, maar agenten slaagden erin het vuur zelf te doven.

Snelweg afgesloten

De snelweg werd na het ongeval direct volledig afgesloten tussen Nieuw Millingen en Kootwijk in de rijrichting van Amersfoort naar Apeldoorn.
Dat leidde tot een vertraging voor tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs.

'Enorme ellende'

De politie laat weten dat de verdachte zonder te betalen was weggereden bij een tankstation in Gouda. Hij is aangehouden op verdenking van onder meer meerdere pogingen tot doodslag. "De ellende die de verdachte met zijn handelen heeft veroorzaakt is enorm", aldus de politie.