Nieuws

'De boot ligt klaar', Ed woont buitendijks en ziet het water stijgen

'De boot ligt klaar', Ed woont buitendijks en ziet het water stijgen.
'De boot ligt klaar', Ed woont buitendijks en ziet het water stijgen. © Omroep Gelderland
ECHTELD - Het water in de grote rivieren stijgt gestaag door en de uiterwaarden van onder meer de Waal gaan volstromen. Maar voor Rivierenlanders die buitendijks wonen is dat niet iets om je zorgen over te maken. Ze hebben het al vaker meegemaakt.
Ed Nooitgedacht, radioloog in Ziekenhuis Rivierenland, woont al 31 jaar buitendijks aan de Waal bij Echteld. Ook hij ziet het water stijgen en bereidt zich voor. "De boot ligt klaar."
Zo is hij maandag begonnen met het opruimen van spullen rond zijn huis die weg kunnen drijven. Zodra de zomerdijk overstroomt, zal hij met zijn bootje van zijn huis naar zijn auto moeten varen om in het ziekenhuis aan de slag te kunnen.
Maar Nooitgedacht heeft het hoogwater van 1995 meegemaakt, dus de waterstanden die nu voorspeld worden brengen hem niet van de wijs. "De auto staat wel alvast op zomerdijk, want mijn vrouw werd zenuwachtig."
De radioloog vindt de hoge waterstand wel wat lastig, maar als het water weer gezakt is woont hij volgens eigen zeggen prachtig langs de Waal.
Bekijk de video.
'De boot ligt klaar', Ed woont buitendijks en ziet het water stijgen