nieuws

Ineens 600 extra doses vaccins geleverd, GGD vraagt ouderen snel afspraak te maken

Er zijn onverwacht 600 vaccins extra geleverd.
Er zijn onverwacht 600 vaccins extra geleverd. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Bij de priklocatie voor het coronavaccin in Culemborg zijn onverwacht 600 extra doses Pfizer-vaccins geleverd. GGD Gelderland Zuid roept 85-plussers die een uitnodiging voor het vaccin kregen daarom op zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de GGD.
Het gaat om 600 extra doses, die goed zijn voor 3600 prikken. De komende twaalf dagen kunnen er volgens woordvoerder Linda de Heer van de GGD 300 vaccins per dag extra worden gezet. "We willen de prikken eigenlijk zo snel mogelijk zetten", zegt zij.

Nieuwe locatie

"De priklocatie aan de Bellweg in Culemborg wordt sowieso woensdag in gebruik genomen, er staan al afspraken. Maar we hebben nu onverwachts meer vaccins gekregen."
Er zijn dus meer vaccinaties mogelijk dan eerder gepland. Ouderen van 85 jaar en ouder hebben een uitnodiging gehad.

Huisarts platgebeld

"In die uitnodiging staat een telefoonnummer waarmee ze een afspraak kunnen maken. Dus als er mensen zijn die woensdag of donderdag naar Culemborg kunnen komen of er in de buurt wonen en zich willen laten vaccineren, bel het landelijk afsprakencentrum", besluit De Heer.
Huisartsenpraktijk De Weide uit Culemborg benadrukt dat ze niet naar hun eigen huisarts moeten bellen om een afspraak te maken. "We krijgen hier veel telefoontjes over, maar mensen moeten dus naar het landelijke afsprakencentrum van de GGD bellen."

Zie ook: