nieuws

OMT-lid Voss over terug naar normaal: 'Waarschijnlijk niet voor de zomer'

OMT-lid Andreas Voss in de Week van Gelderland
OMT-lid Andreas Voss in de Week van Gelderland © Omroep Gelderland
ARNHEM - Arts-microbioloog en OMT-lid Andreas Voss gaf een waarschuwing in De Week van Gelderland voor alle mensen die hopen op een snelle versoepelingen. Volgens Voss duurt het nog tot de zomer, "en waarschijnlijk niet veel eerder", voordat we weer enigszins terug kunnen naar een situatie van voor corona.
De Week van Gelderland: OMT-lid Andreas Voss over de vaccinatie-achterstand
"Alle maatregelen werken perfect tegen de Wuhan-variant van het coronavirus", vertelt hij. Dat de cijfers niet naar zeer snel naar beneden gaan, ligt volgens de arts-microbioloog aan de andere varianten zoals de Britse coronamutatie.
Hij verwacht ook niet dat die nieuwe varianten snel zullen verdwijnen. "Als die varianten er niet waren, zagen we nu licht aan het eind van de tunnel. Maar het is een heel ander spel geworden."

Vaccinatie-achterstand

Ondertussen komt het vaccinatieprogramma ook een stuk langzamer van de grond dan gepland. In bijna alle andere Europese landen zijn meer mensen ingeënt dan bij ons. "Wij hebben duidelijk pech", zegt Voss daarover. "Ik geloof dat wij als land het beste proberen wat we kunnen doen."
Mensen die nu nog bezig zijn met commentaar geven op de plannen, kiezen wat hem betreft de verkeerde weg. "Hier wordt eerst over ieder onderwerp overlegd en gediscussieerd."
Dat helpt niet, grapt het OMT-lid: "Als er een Nederlandse mutatie komt, dan besmet die niemand maar gaat die eerst de hele dag polderen en overleggen."