Nieuws

Vitesse wint met 3-1 van ADO Den Haag

Vitesse wint met 3-1 van ADO Den Haag
Vitesse is het seizoen met winst begonnen: tegen ADO Den Haag werd het 3-1.De eerste kans was voor ADO.
ARNHEM - Vitesse is het seizoen met winst begonnen: tegen ADO Den Haag werd het 3-1.De eerste kans was voor ADO.
Na een foutje van Luca Caldirola kon Van den Bergh alleen op de keeper afgaan, maar hij schoot tegen Piet Velthuizen op. Even later kwam Dejan Stevanovic net tekort na een steekpassje.
Na een kwartier schoot ADO-spits Immers een voorzet van Verhoek achter Piet Velthuizen (0-1). Vlak voor rust ging de bal na een corner via de kluts bijna in de ADO-goal, maar een verdediger haalde de bal van de lijn. In blessuretijd maakte Wiljan Pluim na wat kappen en draaien gelijk (1-1).
In de tweede helft trok Vitesse de wedstrijd naar zich toe. Vitesse kreeg  een penalty vanwege een handsbal. Lasse Nilsson schoot die beheerst binnen (2-1). Twintig minuten voor tijd kreeg Vitesse nog een penalty. Nilsson schoot raak, maar de strafschop moest over, omdat spelers van Vitesse te vroeg inliepen. Nilsson schoot opnieuw raak in dezelfde hoek en bepaalde daarmee de eindstand.
In de slotfase zorgde Piet Velthuizen voor een knappe redding en werd een doelpunt van ADO afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor het fluitsignaal kreeg Lasse Nilsson nog een publiekswissel.
Scoreverloop: 15. 0-1 Immers, 45+1. 1-1 Pluim, 57. 2-1 Nilsson (pen.). 71. 3-1 Nilsson (pen.)
Geel: Sprockel, Snijders
Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Sprockel, Caldirola, Drost; Pröpper, Stevanovic; Büttner (84. Felixdaal), Pluim (86. De Ruiter), Snijders; Nilsson (90. Heijckmann)
13.700 toeschouwers