Nieuws

Bijna 80.000 condoleances na rampvlucht met MH17

ARNHEM - Bijna een maand na de vliegramp in Oekraïne met vlucht MH17 zijn bijna 80.000 steunbetuigingen achtergelaten op digitale condoleanceregisters.De meeste condoleances staan op www.condoleance.nl, ruim 60.000.
Vooral de eerste dagen na de vliegramp kwamen honderden berichten per uur binnen. Inmiddels worden de registers enkele keren per dag ondertekend. Ze blijven voorlopig nog wel toegankelijk.
Veel gemeenten die slachtoffers te betreuren hebben, hebben een papieren condoleanceregister in het gemeentehuis liggen. Ook op het Catshuis in Den Haag ligt een condoleanceboek.

'Alle stoffelijke resten geborgen'

Bij de ramp kwamen alle 298 inzittenden om, onder hen zijn 196 Nederlanders. Van de slachtoffers komen er 14 uit Gelderland.
De Telegraaf meldt dat de pro-Russische separatisten alle stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen hebben geborgen en overgedragen.
Op het Engelstalige Condolences.eu staan ruim 3000 deelnemingen. Op die laatste internationale website zijn ook berichten achtergelaten in het Engels, Frans, Spaans, Japans en Lets.