Instellingen

Studente helpt Elise en haar gezin de lockdown door

Studente helpt Elise en haar gezin de lockdown door.
Studente helpt Elise en haar gezin de lockdown door. © Omroep Gelderland

ZELHEM - Nu de scholen voorlopig toch nog dicht blijven, verzinnen ouders nieuwe oplossingen om werk en thuisonderwijs te combineren. Elise uit Zelhem huurt sinds een week PABO-student Amber in. Ze creëert zo vijf uur ongestoord werken en de kinderen krijgen goede begeleiding tijdens hun schoolwerk.

Elise Veenhuis is dolblij met de student die haar kinderen les komt geven. Zij en haar man merkten dat na de eerste weken thuisschool de rek er bij hun kinderen Jeanel (8) en Mitthew (6) toch wel uitging. Totdat ze Amber tegenkwam en een regeling afsprak. "Nu zitten ze weer helemaal in de schoolmodus."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Studente helpt Elise en haar gezin de lockdown door

Amber Domhof vindt deze tweede lockdown een pittige tijd. Haar stage bij een kleuterklas is gestopt. De stageschool heeft de handen vol aan de noodopvang en kan geen extra begeleiding geven aan stagiairs. "Ik voelde me nutteloos en had veel tijd over", vertelt ze.

Win-win

Nu de derdejaars student twee dagen per week lesgeeft aan Jeanel en Mitthew snijdt het mes aan twee kanten. "De kinderen vonden het leuk dat ik er was en ik heb de meeste groepen wel gehad, dus de methodes ken ik wel." Bovendien verdient Amber er nog een zakcentje mee ook.

Iedereen blij dus, hoewel Elise het aan de telefoon lachend relativeert. "Op dag twee werd het enthousiasme al iets minder."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!