Instellingen

Dieren gered bij grote brand in Doetinchems schoolgebouw

Rookwolken boven de school in Doetinchem.
Rookwolken boven de school in Doetinchem. © News United/112Achterhoek-nieuws
DOETINCHEM - In een school in Doetinchem is vrijdag aan het eind van de middag brand uitgebroken. Het vuur is ontstaan in een praktijkleslokaal, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.
De brand woedde bij het Zone College, een vmbo-school aan de Gezellenlaan. Omdat er sprake is van een groot pand, is de brandweer met veel eenheden uitgerukt. Er is een NL-alert verstuurd vanwege de rookontwikkeling. Mensen in de oostelijke omgeving van de school werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Title
De brandweer meldt aan een videocorrespondent ter plaatse dat de brand is ontstaan in een lokaal waar motorblokken stonden. Er waren nog mensen in de school toen de brand uitbrak. Die hebben het gebouw verlaten. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt.

Onder controle

Om 19.00 uur was de brand onder controle. De brandweer ventileert het pand om meer zicht te krijgen op schade. Volgens woordvoerder Marijke van Dijk van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is het een heftige binnenbrand geweest.

Dieren

In het pand waren vanwege praktijklessen ook dieren aanwezig. Er werd snel gehandeld om deze over te brengen naar een veilig onderkomen.
Dieren worden in veiligheid gebracht
Dieren worden in veiligheid gebracht © News United/112Achterhoek-Nieuws
De vmbo-school werd pas een jaar geleden geopend. De moderne en duurzaam ingerichte locatie kwam er, omdat het vorige gebouw verouderd was.
Het pand heeft negentien miljoen euro gekost.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!