Nieuws

Degelijk NEC opent seizoen met zege

Degelijk NEC opent seizoen met zege
Een degelijk NEC is het seizoen begonnen met een 1-0 zege op VVV in een vrij matige vertoning.NEC domineerde zonder echt goed te spelen.
NIJMEGEN - Een degelijk NEC is het seizoen begonnen met een 1-0 zege op VVV in een vrij matige vertoning.NEC domineerde zonder echt goed te spelen.
De eerste grote kans was voor Leroy George, maar na een enorme sprint joeg hij de bal over de kruising. In de verder saaie vertoning van een schot van de qua stijl sterk op Theo Janssen gelijkende Josué namens VVV een van de weinige hoogtepunten. De van goede wil overlopende eerste helft leverde geen doelpunten op. Goede voorzetten waren er vrijwel niet, daarom is de komst van de Belg Thomas Chatelle naar NEC ook zeer gewenst.
Na rust zette NEC druk en op aangeven van Rens van Eijden knikte Ramon Zomer de Nijmegenaren naar 1-0. Onder aanvoering van Josué probeerde VVV het spel naar zich toe te trekken, maar het leidde nauwelijks tot gevaar. Leroy George gaf na een aardig hoogstandje nog een voorzet, waaruit Björn Vleminckx tegen de lat boven Dennis Gentenaar kopte.
Scoreverloop: 50. 1-0 Zomer
Opstelling NEC: Babos; Will (87. Wellenberg), Van Eijden (72. Otten), Zomer, Nuytinck; Sibum, Schöne, (82. Latuperirissa), Zimling; George, Vleminckx, Goossens.
12.250 toeschouwers