Instellingen

Handtekeningen voor visboer André brengen wethouder toch weer in actie

Wijkbewoner Sandra Mekkelholt overhandigt de petitie aan wethouder Ronald Paping.
Wijkbewoner Sandra Mekkelholt overhandigt de petitie aan wethouder Ronald Paping. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Sandra Mekkelholt verzamelde 677 handtekeningen om de rijdende viskraam van André de Visscher weer elke week een plekje te gunnen in haar wijk Schuytgraaf. Die bracht ze dondermiddag naar wethouder Ronald Paping. En met enig succes. In het gesprek dat daarop volgde, beloofde Paping uit te willen zoeken of er niet elders in de wijk een mogelijkheid voor André is.
"Daar moet ik me wel echt even in verdiepen en naar de contracten kijken", tempert de wethouder de verwachtingen. Op de plek waar André altijd stond, is Paping in elk geval gebonden aan afspraken met de projectontwikkelaar, legt hij uit. De viskar zou concurrerend zijn voor andere ondernemers en de ontwikkelaar houdt de gemeente aan de gemaakte afspraken.
Zou ook de ontwikkelaar niet gevoelig zijn voor de signalen uit de buurt, die André erg graag terug ziet keren? "Ik heb de ontwikkelaar eerder gebeld, toen was hij vrij stellig. Maar ik kan het nog eens proberen", doet de wethouder zijn tweede toezegging van het gesprek.

'Dat trekt juist mensen'

Want je kunt de viskraam ook zien als toegevoegde waarde, betoogt Sandra. "André is echt zo'n ouderwetse koopman die dan roept: vísje, vísje. Dat geeft gezelligheid en trekt juist mensen."
André vindt het super dat de wethouder toch weer moeite voor hem gaat doen. "Als zoveel mensen dit willen, moet daar toch iets mee gebeuren", meent hij na het horen van het aantal steunbetuigingen dat er voor hem is opgehaald. Eerder deelde André zelf gratis kibbeling uit aan iedereen die een mailtje voor hem stuurde naar de gemeente. Dat kostte hem honderden porties vis.

'Was er wel klaar mee'

Een suggestie waar de wethouder kan gaan kijken, heeft de visboer ook al. Restaurant FortVier in Schuytgraaf zou hem namelijk een plek hebben geboden. "Die zeiden: kom maar bij ons. Ze hadden alles geregeld, maar de gemeente hield dat tegen. Toen was ik er wel een beetje klaar mee."
Paping is onder de indruk van het totaal aan handtekeningen dat hem aangeboden werd. "Dat is een behoorlijk aantal: als je dat allemaal als klant zou hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!