Instellingen

Banden recyclingbedrijf mogelijk per schip naar nieuwe locatie

Banden recyclingbedrijf mogelijk per schip naar nieuwe locatie.
Banden recyclingbedrijf mogelijk per schip naar nieuwe locatie. © Bernhard Aiking

ALMEN - Als recyclingbedrijf Doornberg verhuist van Almen naar Enschede worden de banden die bij het Almense bedrijf opgeslagen liggen, mogelijk vervoert per schip over het Twentekanaal. De gemeente Lochem is samen met Rijkswaterstaat aan het kijken naar de mogelijkheden. Dat heeft wethouder Bert Groot Wesseldijk gezegd tijdens een politieke avond over dit onderwerp.

Lochem zit al lange tijd in de maag met het recyclingbedrijf. De gemeente heeft het bedrijf uitgekocht en de deal was dat het bedrijf voor 1 augustus vorig jaar weg zou zijn van het terrein aan de Scheggertdijk. Het bedrijf zit daar echter nog steeds.

Na tussenkomst van de rechter is afgesproken dat het bedrijf het terrein op 1 augustus van dit jaar leeg oplevert. Vanaf komende maand moet Doornberg er voor zorgen dat het aantal banden op het terrein afneemt.

Het bedrijf is druk bezig een nieuwe locatie te vinden. Mogelijke opties zijn Enschede en Friesland. "Als de banden afgevoerd moeten worden betekent dat dat er veel vrachtbewegingen zullen zijn. Als het per schip kan zou dat mooi zijn", zegt de wethouder. "Dat is milieuvriendelijk en het beperkt de overlast voor de omwonenden." Als het bedrijf uiteindelijk naar Friesland gaat, moeten alle banden wel per vrachtauto vervoerd worden.

Hoofdpijndossier

In 2018 heeft de gemeente besloten Doornberg uit te kopen. Lochem heeft het terrein voor ruim 2,7 miljoen euro aangekocht. Buren maken zich al jaren grote zorgen over de veiligheid. Er is angst voor brand en schade aan de natuur.

Doornberg verwerkt onder meer autobanden. Als het bedrijf weg is, moeten er op het terrein woningen komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!