Nieuws

De Graafschap verkleint marge en brengt enigszins spanning terug

Ralf Seuntjens
Ralf Seuntjens © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap was vorige week de verliezer van het weekend, nu is dat omgedraaid. De club uit Doetinchem zag concurrenten verliezen en verkleinde het gat met de nummer twee Almere naar zes punten.
We kunnen alleen die druk er bij Almere vol op houden", zegt aanvoerder Ralf Seuntjens na de verdiende 2-0 overwinning op Telstar. Later op de avond zag De Graafschap dat Almere City niet verder kwam dan 0-0 tegen FC Eindhoven en koploper SC Cambuur in eigen stadion zelfs verloor van FC Volendam. Volendam dat onlangs juist weer verloor van laagvlieger MVV.
"In deze knotsgekke competitie gebeuren die dingen. Er gaat nog van alles gebeuren", voorspelt trainer Mike Snoei die tevreden kon zijn over de tweede helft tegen Telstar. "Het enige wat wij kunnen doen is onze wedstrijden winnen", weet Seuntjens. "Of Almere nog echt gaat instorten? Iedereen krijgt nog hele zware wedstrijden. Zij winnen ze ook niet makkelijk. Ik vind Cambuur overtuigender, voor mij promotie kandidaat nummer 1", aldus de spits vrijdagavond op De Vijverberg.
De Graafschap speelt vrijdag uit bij Roda JC, terwijl Almere die avond op bezoek moet bij Jong AZ in Wijdewormer. Cambuur gaat zondag spelen tegen NEC dat vrijdag een 0-2 achterstand omboog tegen Excelsior in een 3-2 overwinning. Ook de Nijmegenaren blijven op het vinkentouw meedoen.