nieuws

Al sinds oud en nieuw onrustig in Kerkdriel, weer caravan in brand gestoken

De verkoolde resten van de caravan.
De verkoolde resten van de caravan. © Bart Meesters
KERKDRIEL - In Kerkdriel blijft het onrustig. Het dorp wordt sinds oud en nieuw geteisterd door brandstichtingen. Ook vrijdagavond was het weer raak.
Net als een week geleden werd een oude sloopcaravan in brand gestoken. Dat gebeurde ook dit keer op een grasveld aan de Ipperakkeren.
Bij aankomst van de brandweer stond er veel jeugd rond de brandende caravan. De sleurhut ging uiteindelijk volledig in vlammen op.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Title

Brandweer al zeker 12 keer uitgerukt

In de omgeving van de Ipperakkeren is het al sinds de jaarwisseling onrustig. Volgens een correspondent ter plaatse moest de brandweer al zeker twaalf keer uitrukken.
Ook deze week waren er meerdere brandjes. Zo werd tot twee keer toe brand gesticht bij het kerstbomenverzamelpunt bij de voetbalvelden. Ook werden al diverse keren stapels autobanden in brand gestoken.

Hulpdiensten bekogeld

Tijdens de jaarwisseling werden brandweer en politie door een groep jeugd bekogeld met zwaar vuurwerk. Dat gebeurde ter hoogte van de Kromsteeg.
Burgemeester Van Kooten had op nieuwjaarsdag geen goed woord over voor de raddraaiers "Woedend ben ik op de mensen die voor grote vuurwerkoverlast, onrust en vernielingen zorgden. Dat soort gedrag is onacceptabel. Hulpverleners zijn er voor onze veiligheid, daar blijf je vanaf.”

Onderzoek politie

De politie laat weten de recente incidenten samen te onderzoeken met brandstichtingen die zich rond oud en nieuw al voordeden. Een woordvoerster laat weten dat tips welkom zijn via Meld Misdaad Anoniem.

Zie ook: