Nieuws

Woede in ziekenhuis Gelderse Vallei na uitblijven hulp van Defensie

Mirjam van 't Veld van ziekenhuis Gelderse Vallei.
Mirjam van 't Veld van ziekenhuis Gelderse Vallei. © Omroep Gelderland
EDE - Kwaad is ze. Mirjam van 't Veld is als voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei zwaar gefrustreerd nadat ze te horen heeft gekregen dat het ziekenhuis in Ede geen hulp krijgt van Defensie.
Op LinkedIn slaakt ze een noodkreet. "Gisteravond was ik boos, nu ben ik gewoon kwaad. We hadden onze hoop gevestigd op ondersteuning van Defensie, nu ons ziekteverzuim onder medewerkers alleen maar stijgt en de toestroom van patiënten tegelijkertijd alleen maar groeit. Maar we zijn net gebeld door Defensie, ziekenhuizen krijgen geen ondersteuning, zo is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten", meldt ze.

"Hugo de Jonge, doe iets"

Volgens haar zou VWS gezegd hebben dat ziekenhuizen geen prioriteit hebben. Ze hoopt dan ook dat de betrokken ministers nu wel luisteren naar haar noodkreet. "Tamara van Ark en Hugo de Jonge doe iets. Regel ondersteuning en zorg dat we snel kunnen vaccineren. Beseft u wel wat u van ons vraagt? U vraagt ons om een zwart scenario voor te bereiden. Wij willen straks niet hoeven te kiezen, wij willen al onze patiënten kunnen helpen."
Vannacht trekt Van 't Veld met collega's langs alle afdelingen van het ziekenhuis om medewerkers een hart onder de riem te steken. "Oudjaarsavond is extra spannend met oog op de benodigde spoedzorg, maar welk perspectief kan ik ze bieden?"

Burgemeester snapt noodkreet

Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk snapt de noodkreet helemaal. Zo laat hij ook op LinkedIn weten. "Ook bij Ziekenhuis St Jansdal zie ik hoe hard er gewerkt wordt en welke onwerkelijke besluiten er momenteel genomen dienen te worden."