DEIL

Vrachtwagen ramt auto van Rijkswaterstaat, weginspecteur net op tijd weg

DEIL - Op de A2 richting Den Bosch is woensdagavond ter hoogte van Waardenburg een vrachtwagen op een auto van Rijkswaterstaat gebotst. De weginspecteur, die net op tijd kon wegkomen, raakte daarbij lichtgewond.
De weginspecteur was rond 18.45 uur ter plaatse om een pechgeval te beveiligen. Volgens Rijkswaterstaat negeerde de vrachtwagenchauffeur het rode kruis met de aanrijding tot gevolg. De weginspecteur en een berger konden volgens Rijkswaterstaat net op tijd over de vangrail springen.

'Bezig met zijn telefoon'

De politie meldt op Facebook dat de vrachtwagenchauffeur onder het rijden 'bezig was met zijn telefoon'. De chauffeur is aangehouden.

Ravage

Op de snelweg is het een ravage. Door de klap reed de vrachtwagenchauffeur tientallen meters vangrail kapot. Rijkswaterstaat verwacht dat de afhandeling van het ongeval tot zeker 03.00 uur duurt.
Verkeer op de A2 naar Den Bosch moet omrijden bij de afrit Geldermalsen. Door het ongeluk zijn twee rijstroken dicht. Weggebruikers wordt aangeraden om te rijden via Gorinchem, over de A15, A17 en A59.
De vertraging bedroeg rond 23.00 uur ruim zestig minuten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!