Nieuws

Mannen opgepakt voor brand woning Hedel, 'nieuwe aanslag voorkomen'

De woning na de aanslag in Hedel eind november.
De woning na de aanslag in Hedel eind november. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
HEDEL - De politie heeft twee mannen opgepakt voor de aanslag op een woning van twee ex-medewerkers van het fruitbedrijf uit Hedel dat wordt afgeperst. Ook zijn nog eens drie verdachten aangehouden vanwege een nieuwe dreiging.
Criminelen hebben het sinds anderhalf jaar voorzien op fruitimporteur De Groot Fresh Group, nadat die melding maakte van de vondst van een partij cocaïne. De eigenaren worden bedreigd omdat ze door de cocaïnemaffia verantwoordelijk worden gehouden voor het miljoenenverlies.
Woningen van (ex)-medewerkers werden beschoten en criminelen plaatsten een handgranaat voor het huis van de zoon van de eigenaren, die in Kerkdriel woont. In Hedel brandde vorige maand nog een huis van ex-werknemers volledig af.

'Aanslag verijdeld'

De arrestaties werden op respectievelijk 17 en 22 december verricht, meldt een woordvoerder van de politie. Het nieuws is volgens hem 'in het belang van het onderzoek' niet eerder naar buiten gebracht. "Om die reden ook zullen op dit moment niet meer details worden verstrekt", zegt hij.
Met de aanhoudingen drie dagen voor de kerst is volgens De Telegraaf een aanslag verijdeld op een familielid van de eigenaren van fruitbedrijf De Groot Fresh Group. De aanslag zou plaatsvinden in Hilversum, zo blijkt volgens de krant uit vertrouwelijke stukken uit het rechercheonderzoek.

Telefoontje afgeluisterd

Eigenaar William de Groot zou op 20 december een dreig-sms hebben gekregen met de boodschap dat er een nieuwe aanslag zou volgen, als hij niet zou betalen. “Dit keer zal het er iets anders aan toe gaan”, zo staat volgens De Telegraaf in de vertrouwelijke stukken.
De politie luisterde een dag later een telefoontje af waarbij een man werd gevraagd om de aanslag te plegen. De aanslag is uiteindelijk niet uitgevoerd.
Drie van de vijf opgepakte verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt wat hun betrokkenheid is in deze zaak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!