BEMMEL

Brand verwoest elektronicazaak in Bemmel, bewoners gered van balkon

Uit het pand kwam zwarte rook.
Uit het pand kwam zwarte rook. © Persbureau Heitink
BEMMEL - Bij een brand in een elektronicazaak in Bemmel zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee mensen gered. Het gaat om de bewoners van de woning boven de zaak, die zich verschanst hadden op een balkon.
De brand bij Electro World Eltink aan de Dorpsstraat werd rond 04.00 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde, waren de ramen al zwartgeblakerd van de rook. Aan de achterzijde van het monumentale pand sloeg de rook er heftig uit.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Brand verwoest elektronicazaak in Bemmel, bewoners gered van balkon

Erg geschrokken

De bewoners van de bovenwoning stonden aan de voorkant op een balkonnetje. De brandweer heeft ze met een ladder in veiligheid gebracht, waarna ze zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Ze waren alleen erg geschrokken.
Tekst gaat verder onder de foto.
De bewoners worden met een ladder van het balkon gehaald.
De bewoners worden met een ladder van het balkon gehaald. © Persbureau Heitink
Het pand bleek vol met zwarte rook te staan. Uiteindelijk kwamen er twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse. Na ruim een half uur had de brandweer het vuur onder controle. Het lijkt erop dat alle apparatuur in de winkel verloren is gegaan door de rook en hitte. De oorzaak van de brand is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!