Nieuws

Spectaculaire lasershow vervangt vuurwerk in Barneveld

VOORTHUIZEN - Oud en nieuw ziet er dit jaar anders uit. Nu vuurwerk en groepsvorming verboden is, heeft de gemeente Barneveld iets bedacht om het leed wat te verzachten. Want in de nieuwjaarsnacht om precies middernacht vindt daar een grote lasershow plaats. En die show is voor iedereen vanuit de eigen achtertuin te zien.
De laserinstallatie is onder meer neergezet op een hoge fabriek en kan tot wel drie kilometer ver schijnen. De show is dus zichtbaar voor alle 60.000 inwoners van de gemeente Barneveld.
"Met de lasers willen we iedereen met elkaar, vanuit de eigen achtertuin, in verbinding brengen", vertelt jongerenwerker Novel Aaloul. Hij vervolgt: "De show duurt een uur en wordt echt spectaculair."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Spectaculaire lasershow vervangt vuurwerk in Barneveld

Gevarieerd programma

En ook de jeugd hoeft zich oudjaarsavond niet te vervelen. "We hebben een online escaperoom, pubquiz en een liveset met dj's geregeld. We staan dicht bij onze doelgroep en weten wat ze willen. Daarom hebben we een super leuk programma neergezet", besluit de jongerenwerker.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!