Nieuws

'Slaapwandelaar' moet 15 jaar cel in voor 'beestachtig' doden vriendin

Onderzoek na de vondst van de dode vrouw in Didam.
Onderzoek na de vondst van de dode vrouw in Didam. © Jordi Deckert
ARNHEM - De man van 29 uit Didam die werd verdacht van het doden van zijn vriendin (24) is maandag veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, met aftrek van voorarrest. Het Openbaar Ministerie had de maximumstraf van 15 jaar voor doodslag tegen hem geëist.
De Didammer was bij de uitspraak aanwezig. Ook veel publiek was op de uitspraak afgekomen.
De man beweerde eerder bij de rechtszitting zich niets van zijn daad, een jaar geleden, te kunnen herinneren en dat hij de vrouw terwijl hij aan het slaapwandelen was, moet hebben omgebracht.

Messteken

De rechtbank legde die verklaring naast zich neer. Het slachtoffer was op gruwelijke wijze gedood door messteken, de rechtbank noemde de daad van de Didammer 'beestachtig'. De man was onder invloed van harddrugs. De vrouw had ook andere verwondingen, bleek tijdens de uitspraak; de vrouw lag uren dood in de woning.
Behalve de verdachte en het slachtoffer was er niemand in de woning toen het gebeurde. Dat bleek onder meer uit DNA-sporen.
Pas de volgende avond belde de man naar familie voor hulp.
De Didammer is verder veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan nabestaanden, de moeder van de vrouw krijgt 32.000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!