Nieuws

Code geel ingetrokken, oliebollendrive-in aan flarden

In Westervoort ging er veel omver.
In Westervoort ging er veel omver. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het was windering in Gelderland. Oorzaak was storm Bella, die vooral in de kustprovincies flink aantrok maar ook bij ons goed te merken was. De brandweer was op veel plekken bezig met stormschades. In Westervoort is een drive-in voor oliebollen aan gort geblazen. Inmiddels is code geel ingetrokken.
Het KNMI gaf eerder voor het hele land code geel af wegens windstoten tot 80 kilometer per uur. Rond 14.00 uur werd de weerswaarschuwing ingetrokken, al houdt de stevige wind naar verwachting nog wel even aan. Ook staat ons zondag flink wat regen te wachten.

Tientallen meldingen

De brandweer kreeg in de provincie tientallen meldingen van schade door de harde wind, maar tot grote problemen leidde dat nergens. Op veel plekken ging het om omgewaaide bomen of afgebroken takken. In Arnhem belandde een boom op de trolleydraden boven de Kluizeweg. In de haven van Tiel zonk een bootje door de harde wind.
De tekst gaat verder onder de foto's
Stormschade in Laren.
Stormschade in Laren. © Jan Willem Kleinhorstman/News United
Het gezonken bootje in Tiel
Het gezonken bootje in Tiel © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Drive-in

In Westervoort werd de oliebollendrive-in bij Wieleman Zalencentrum aan de Dorpstraat grotendeels verwoest. Partytenten gingen aan flarden en hekken en kerstbomen omver.
Bekijk de beelden van Harm Burggraaff uit Westervoort. De tekst gaat eronder verder
De schade in Westervoort.
In Bella was overigens de zevende officiële storm die dit jaar over het land trok.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!