Achterhoek

Knippings treden op in voortuintje: 'Hier doe je het voor'

De Knippings bij een optreden in het Waterkwartier in Nijmegen
De Knippings bij een optreden in het Waterkwartier in Nijmegen © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Nijmeegse muzikale familie Knipping heeft sinds de corona-uitbraak niet meer op het podium gestaan. Maar rond de kerstdagen zijn Jean en zijn zoons Jean jr. en Joey toch weer gaan optreden.
Dat deden ze deze dagen speciaal voor gezinnen die het niet makkelijk hebben gehad in het afgelopen jaar. Zo was er onder meer een optreden in de Nijmeegse wijk Waterkwartier, speciaal voor Monique Hofman. "Ik vond het helemaal geweldig. Het was een superverrassing, echt keigezellig. Ik denk ook dat de mensen er wel even aan toe waren, hier in de straat zeker."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
De Knippings treden op in de voortuin
De Knippings vertolkten ook hun kerstsingle Geef de kinderen een kerstfeest. "Ik liep al jaren met het plan voor een kerstnummer", vertelt Jean Knipping. "En heel mooi om hier op te treden, want mijn opa en oma hebben hier een eindje verderop gewoond."
Tekst gaat verder onder de foto.
De mensen in het Waterkwartier genieten van het optreden van de Knipping-familie
De mensen in het Waterkwartier genieten van het optreden van de Knipping-familie © Omroep Gelderland

En het optreden liep meteen weer als vanouds. "Ja, dit is wat wij graag doen. We hebben wel eens meegedaan met een online concert, maar dan mis je toch het contact met het publiek", vertelt Jean junior.
Zijn vader geniet ook volop. "Hier doe je het voor. We maken liedjes om de mensen te plezieren. We hebben nummers gemaakt, maar weten niet wanneer we ze moeten uitbrengen. Geld is van secundair belang, als je ziet hoe de mensen hier dansen in de straat. En het is net als met fietsen, dit verleer je niet."