Nieuws

Jonge levensredder Jesse krijgt eigen AED

Jesse van de Gevel krijgt een AED uit handen van Bart de Visser.
Jesse van de Gevel krijgt een AED uit handen van Bart de Visser. © Omroep Gelderland
SILVOLDE - De jonge levensredder Jesse van de Gevel uit Silvolde heeft donderdag zijn eigen AED gekregen. Naast veel positieve reacties op een bericht over hem van Omroep Gelderland, kwam ook een aanbieding binnen om de 18-jarige zelf een apparaat te schenken.
"Is dat echt?", reageert de jonge levensredder verrast. "Zelf heb ik er geen, maar ik zou er wel graag eentje willen hebben." Dat komt goed uit, want Bart de Visser werkt bij een bedrijf dat AED's verkoopt en zag het artikel over Jesse voorbijkomen. Hij aarzelde niet en besloot de jongen te helpen. "Het is iemand die zich inzet voor het helpen van mensen om hem heen" aldus De Visser. "Hij kan in zijn leeftijd een voorbeeld voor anderen zijn."
Tekst gaat verder onder de video.
Jonge levensredder Jesse krijgt AED
Daarnaast brengt zo'n eigen apparaat een groot voordeel met zich mee: "Als hij zijn eigen AED heeft dan heeft hij geen tijdverlies", aldus De Visser. Jesse weet als geen ander hoe belangrijk dat kan zijn: "Het scheelt zeker enkele minuten nu ik er eentje zelf in de scooter heb, dus de kans dat de reanimatie slaagt, wordt groter."
De schenking van de AED komt Jesse ook goed uit, want een AED kost al snel tussen de 1000 en 2000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!