NIJKERK

Glazen Thuis in Nijkerk levert ruim 33.000 euro op voor goede doel

De radiomakers van het Glazen Thuis.
De radiomakers van het Glazen Thuis. © Omroep Gelderland
NIJKERK - In Nijkerk hebben vrijwilligers ruim 33.000 euro opgehaald voor mensen die geraakt zijn door corona. Tijdens de actie het Glazen Thuis werd vijf dagen lang muziek gedraaid.
Maandagochtend om 8.00 uur begon de eerste radio-uitzending en die ging tot middernacht door. Tot zaterdagavond 20.00 uur konden mensen plaatjes aanvragen en geld doneren. Uiteindelijk is er zo een recordbedrag bij elkaar gesprokkeld.

Geld blijft binnen Nijkerk

Volgens Marcelle Warringa van de organisatie blijft het geld binnen Nijkerk. "Een deel gaat bijvoorbeeld naar de horeca die dit jaar zo zwaar is getroffen. Ook gaat een deel naar de zorg."
A1 radio en regio TV stelde de zender en apparatuur beschikbaar voor de uitzending. Van 2013 tot en met 2017 haalde de groep vrijwilligers ook al geld op voor het goede doel. Toen vanuit het Glazen Huys in het centrum van Nijkerk. De opbrengst ging naar Serious Request van 3FM.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!