Nieuws

Jeske weet raad: zo overleef je de lockdown

Tess en Lynn krijgen een kerstboom.
Tess en Lynn krijgen een kerstboom. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De hele dag in huis blijven. Met de harde lockdown die nu van kracht is moeten we wel. Maar hoe doe je dat? Jeske Troost heeft daar wel ervaring mee, omdat ze door haar ziekte bijna de hele dag op bed moet liggen. Daarom kwam ze samen met twee vriendinnen met een speciale survivalgids.
'Hoe overleef ik thuiszitten?' is de vraag die centraal staat in de gids. "Ik had een ongeluk gehad waardoor ik een tijd thuiszat. Toen kreeg ik vragen uit mijn omgeving over hoe ik dat deed", vertelt Tess Jansen. "Toen vroeg ik aan Jeske of ze nog tips had." Het kleine document wat ze schreven ging in korte tijd viral.
Jeske zit bijna twintig uur op bed door de ziekte die ze heeft. Ze heeft OI (Osteogenesis imperfecta), een broze bottenziekte. "Maar ze is super productief. Ook al zou je dat niet zeggen als je de hele dag in bed ligt", vertelt Lynn Jansen. "Dat vonden wij heel inspirerend."
Xandra Rakier, presentator van Radio Gelderland, besloot daarom om een kerstboom te bezorgen bij Tess en Lynn. "Super bedankt, we zijn er echt heel blij mee."
Hoe overleef je thuiszitten? Jeske, Tess en Lynn maakten een 'survivalgids' - GLD Helpt