Nieuws

Asbest kleine schuurtjes Berkelland snel verwijderen

Verwijderen asbestpanelen van daken
Verwijderen asbestpanelen van daken © Omroep Gelderland
BORCULO - Inwoners van Berkelland die een klein schuurtje met een asbestdak hebben, worden door de gemeente gestimuleerd om het dak zo snel mogelijk te saneren. De gemeenteraad nam dinsdag een voorstel aan waardoor 200.000 euro beschikbaar komt voor sanering van kleine asbestdaken.
De gemeente trekt in totaal 1 miljoen euro uit om het saneren van asbestdaken in de gemeente te stimuleren. Het gemeentebestuur wilde het grootste deel van die 1 miljoen euro gebruiken voor de sanering van grote daken in het buitengebied. Een ton zou beschikbaar komen voor de kleine daken.

Focus op particulieren

De gemeenteraad wil de focus echter meer op het saneren van de kleine daken leggen en verdeelt het geld anders; niet één, maar twee ton komt beschikbaar voor het saneren van daken niet groter dan 35 vierkante meter. Zo kunnen niet 500, maar ongeveer 1000 kleine daken worden gesaneerd. In Berkelland staan ongeveer 1225 kleine schuurtjes met een asbestdak.
Particulieren mogen zelf het asbest verwijderen als het om minder dan 35 vierkante meter asbest gaat. Dit moet wel veilig gebeuren en daarom kunnen de inwoners bij de gemeente veiligheidsmiddelen, zoals handschoenen en een gezichtsmasker, ophalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!