Arnhem en omstreken / Achterhoek

Beruchte 'autovoeler' gelinkt aan negen aangiftes

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © Omroep Gelderland
HUISSEN - De beruchte ‘autovoeler’ die wordt verdacht van meerdere auto-inbraken in onder meer Huissen, kan worden gelinkt aan negen aangiftes. Dat meldt de politie.
De man van 44 uit Litouwen werd vorige week op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak in Huissen. Sindsdien zit hij vast in afwachting van zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris. Die beslist of de dief langer in de cel blijft.
De afgelopen maanden onderzocht de politie alle aangiften van diefstallen uit auto’s van het afgelopen jaar binnen de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe en Arnhem. Dat kostte veel tijd omdat alle stukken en camerabeelden nauwkeurig moesten worden bekeken.

Gepuzzel

"Maar na een hoop gepuzzel konden we hem linken aan diefstallen uit niet-afgesloten auto’s in Huissen, Bemmel en Arnhem. Ook leidde het onderzoek naar een verdenking van een diefstal/heling van een fiets in Huissen", aldus de politie Lingewaard. Die ronde het onderzoek deze maandag af.
De verdachte werd door de politie de ‘autovoeler’ genoemd omdat hij voelde of een auto wel was afgesloten. 'Hopelijk voelt de man vanaf morgen alleen nog aan de deurklink van zijn cel."