VELP

Lege schappen in de supermarkt door boerenacties

Lege schappen in de Albert Heijn in Westervoort.
Lege schappen in de Albert Heijn in Westervoort. © Omroep Gelderland
VELP - Op meerdere plekken in onze provincie raken de schappen in supermarkten leeg door de boerenprotesten. Zo zijn in winkels van Lidl en Albert Heijn tekorten te zien op zowel de vers- als de diepvriesafdeling.
Een woordvoerder van Lidl laat weten dat sommige producten inderdaad niet op voorraad zijn. "Wij hebben in de winkels flyers hangen waarop onze klanten kunnen lezen dat het door boerenprotesten in het hele land op dit moment niet lukt om onze winkels optimaal te bevoorraden."
Ook bij vestigingen van Albert Heijn hangen briefjes om klanten te wijzen op de problemen met de bevoorrading.
De tekst gaat verder onder de foto's.
Lege schappen in de Lidl in Velp.
Lege schappen in de Lidl in Velp. © Omroep Gelderland
Lege diepvriesafdeling in de Lidl
Lege diepvriesafdeling in de Lidl © Omroep Gelderland
Lege schappen in de Albert Heijn in Westervoort.
Lege schappen in de Albert Heijn in Westervoort. © Omroep Gelderland

Al vroeg in actie

Het distributiecentrum van de supermarkt in Oosterhout werd vanaf 05.00 uur zaterdagmorgen geblokkeerd door tientallen boeren met hun tractors. Ook distributiecentra van Albert Heijn in Oosterhout en Geldermalsen en de Aldi in Groenlo waren al vroeg bezet.
De blokkade bij Albert Heijn werd aan het eind van de middag opgeheven onder druk van de ME.
Ook net over de Gelderse grens in het Overijsselse Raalte werd actie gevoerd, daar ging het om een distributiecentrum van Jumbo. Een woordvoerster van Jumbo zegt "begrip te hebben voor de zorgen van Nederlandse boeren", maar ook alles op alles te zetten "om de schappen goed gevuld te houden en voor nu zien wij geen problemen. Onze klanten kunnen nog steeds voor al hun boodschappen bij ons terecht. Online bestellingen proberen we zoveel mogelijk later uit te leveren, maar we hebben aan aantal bestellingen helaas moeten annuleren."
De boeren vragen met de blokkades aandacht voor de in hun ogen te lage prijzen voor landbouwproducten. Ze eisen een gesprek op korte termijn met de grote supermarktketens van het land. Ook in Raalte en Zwolle zijn distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo bezet.
Wat de gevolgen van de blokkades zijn voor de bevoorrading aan supermarkten voor zondag, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!