Nieuws

Boeren blokkeren distributiecentra supermarkten

Tractoren voor het distributiecentrum van Albert Heijn.
Tractoren voor het distributiecentrum van Albert Heijn. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
OOSTERHOUT - Tientallen boeren met tractoren blokkeren sinds zaterdagochtend 05.00 uur de distributiecentra van supermarkten Lidl en Albert Heijn in Oosterhout. Het boerenprotest zou draaien om de lage prijzen die supermarktketens in de ogen van de boeren hanteren. Ook in Geldermalsen blokkeren boeren de ingang van het distributiecentrum van Albert Heijn.
De ingangen van de distributiecentra zijn dichtgezet. De tractoren blokkeren de doorgang van vervoer op de openbare weg. Volgens een correspondent gaat het om meer dan honderd tractoren die meedoen aan het protest.
Boeren trekken 's ochtends vroeg naar de distributiecentra

Brief

Boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde heeft een brief overhandigd aan een woordvoerder van Albert Heijn. De leider van de Gelderse afdeling van de Farmers Defence Force staat er zaterdagochtend naar eigen zeggen niet namens de FDF maar namens 'alle boeren van Nederland.'
Thijs Wieggers in gesprek met een woordvoerder van de Albert Heijn
Thijs Wieggers in gesprek met een woordvoerder van de Albert Heijn © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Gemoedelijk

Politieagenten ter plaatse zijn in gesprek met de agrariërs. De sfeer is gemoedelijk, zegt een correspondent. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht.