Nieuws

'Ik heb geluk gehad', boa maakt het goed na opzettelijke aanrijding

Een handhaver
Een handhaver © ANP
ARNHEM - De handhaver die woensdag opzettelijk werd aangereden door een automobilist in Arnhem, maakt het goed. Dat schrijft hij donderdag op Instagram.
De wijkboa heeft aan de aanrijding niet veel letsel overgehouden. "Ik ben er na controle gelukkig achter gekomen dat het alleen een kneuzing betreft", schrijft de man over de verwondingen aan een been. "Ik heb heel veel geluk gehad. Eigenlijk ben ik met de schrik vrijgekomen."

Met piepende banden

De handhaver werd woensdagmiddag tijdens zijn werk aangereden door een automobilist die tegen het verkeer in reed en een stopteken negeerde. De boa zette daarop zijn fiets voor de automobilist om hem de weg te blokkeren.
"Dit beviel hem niet. Hij zette het voertuig in de achteruit om vervolgens met piepende banden vooruit te rijden. Ik stond nog steeds voor het voertuig. Terwijl ik werd aangekeken door de bestuurder, werd ik aangereden. Daarna lag ik op straat en voelde ik pijn in mijn rechterbeen", schrijft het slachtoffer.

Dankbaar voor steun

Een collega-handhaver gaf direct na de aanrijding het kenteken van de automobilist door aan de meldkamer. Met verschillende eenheden is gezocht naar de automobilist. De verdachte is korte tijd later aangehouden door de politie.
De boa schrijft op sociale media dankbaar te zijn voor de hulp van zijn collega's, de politie en de steun van de burgemeester.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!