Nieuws

Zorgen om verkeersslachtoffers in Apeldoorn

Bij een ongeval in Uddel deze zomer kwam een 26-jarige man om het leven.
Bij een ongeval in Uddel deze zomer kwam een 26-jarige man om het leven. © News United
APELDOORN - Wat gaat Apeldoorn doen om de verkeersveiligheid in de gemeente te verbeteren? Dat willen de lokale CDA en SGP weten van het college. Vorig jaar waren er 1201 ongevallen, met zeven doden in totaal. Vooral het buitengebied is een zorgenkindje, denken de partijen. Daar wordt vaak te hard gereden.
Om echt iets te veranderen aan de verkeersveiligheid, zou de inrichting van wegen in het buitengebied allereerst aangepakt moeten worden, zei de politie onlangs tegen de raad. Saillant detail: in de gehele gemeente Apeldoorn, een van de grootste van Nederland, staat slechts één flitspaal.

Miljoenen voor verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid aanpakken kan een vrij kostbare aangelegenheid worden; volgens het CDA en de SGP is er nu zo'n 500.000 euro voor 'snelheidsremmende maatregelen' in Apeldoorn.
Het kabinet stelt 165 miljoen euro beschikbaar voor veilige wegen en fietspaden. Maar om voor een deel van dat geld in aanmerking te komen, zal Apeldoorn wel zelf de handschoen moeten oppakken. De partijen willen dan ook van de wethouder weten of dit al is gedaan.

Wachten op reactie

Daarnaast vragen zij zich onder meer af welke wegen prioriteit hebben om als eerste aan te pakken, mocht de gemeente hiermee aan de slag gaan en zo ja, op welke termijn. Het college moet nu met een reactie komen op de vragen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!