Instellingen

Scholen Tiel en Geldermalsen werden ontruimd na dreiging met wapen

Agenten bij ROC Rivor in Tiel.
Agenten bij ROC Rivor in Tiel. © Omroep Gelderland
TIEL - De dreiging voor scholen van ROC Rivor in Tiel en Geldermalsen is voorbij. Dat zegt bestuursvoorzitter Stan Vloet. Volgens hem sluit het net zich rond de dader(s) van de dreigende taal, die via het interne informatiesysteem werd geuit. In het bericht werd volgens de politie gedreigd met een wapen.
Woensdagmiddag werden alle acht vestigingen van de school ontruimd vanwege deze bedreiging. In de avond gaf de politie het sein veilig, al loopt het onderzoek nog. De scholen zijn donderdagochtend gewoon opengegaan en volgens de bestuursvoorzitter is de sfeer onder de studenten en het personeel goed.
Vloet zegt dat hij absoluut zeker is van de veiligheid op de scholen, omdat het net zich rond de dader(s) sluit. Er is nog niemand aangehouden. Wel heeft de politie computers en telefoons in beslag genomen. Specialisten van de digitale opsporing doen verder onderzoek.

School doet ook onderzoek

Met wat voor wapen is gedreigd, meldt de politie niet. "We hebben het zekere voor het onzekere genomen en opgeschaald. Vanwege de dreiging werd de school ontruimd."
Een ICT-team van de school doet zelf ook onderzoek om te kijken of er sprake is van een hack en wie daarvoor verantwoordelijk is. Bestuursvoorzitter Vloet verwacht dat er komende dagen uitsluitsel over komt.
Presentator Irene ten Voorde sprak met verslaggever Menno Provoost over de situatie bij ROC River:
Verslaggever Menno Provoost over situatie bij ROC Rivor
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!