Nieuws

Stijn (17) verloor al zijn vooroordelen over ouderen toen hij deelnam aan een project

Stijn dacht dat ouderen chagrijnig en saai waren, maar verloor zijn vooroordelen.
Stijn dacht dat ouderen chagrijnig en saai waren, maar verloor zijn vooroordelen. © Pixabay
AALTEN - Als je jongeren vraagt wat voor beeld zij hebben bij een zorginstelling, krijg je vaak de standaardantwoorden: saai, alleen maar oude, chagrijnige mensen. Het project Beweegmaatjes van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé in Aalten brengt verandering in die vooroordelen.
Het project heeft als doel om vijf jongeren aan vijf ouderen te koppelen en zo maatjes te worden. Iedere week komen ze met z'n allen samen om iets te ondernemen in het kader van gezond eten en bewegen. Het project is een groot succes: zowel de ouderen als de jongeren zijn enthousiast.

Stijn verloor zijn vooroordelen

Een van de deelnemende jongeren is de 17-jarige Stijn Arentsen. Hij werd zo enthousiast van het project in zorginstelling Stegemanhof, dat hij besloot een opleiding tot verzorgende te gaan volgen.
"Ik had een studieprofiel met economie, dus in de zorg was ik helemaal niet thuis. Wat voor beeld ik had bij een zorginstelling? Chagrijnige, oude mensen, die niet goed kunnen praten, veel zorg nodig hebben en niet zelf kunnen eten. Gelukkig waren dat allemaal vooroordelen. Ik volg nu een opleiding tot verzorgende en wil later verpleegkundige worden."
Fragment Van Gelders Grijs
Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je in Van Gelders Grijs. Presentator Jochem van Gelder gaat elke week op bezoek bij ouderen. Het programma is iedere zaterdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!