WIJCHEN

Pakketbezorger langer vast voor doodrijden Wijchense Sebastiaan

De pakketbezorger werd klemgereden in Beuningen.
De pakketbezorger werd klemgereden in Beuningen. © Lars Schwachöfer/112NieuwsGroep
WIJCHEN - Het voorarrest van de 18-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden, die ervan wordt verdacht dat hij opzettelijk de Wijchenaar Sebastiaan dood reed, is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Utrecht donderdag bepaald.
De 42-jarige Sebastiaan werd op dinsdagavond 24 november doodgereden tijdens een wandeling met zijn vrouw en hun hond door de wijk De Ververt in Wijchen. Hij zou de pakketbezorger uit Woerden hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk.
De bezorger reed de man aan en ging er vandoor. Sebastiaan overleed op straat aan zijn verwondingen. De chauffeur uit Woerden werd later door de politie klemgereden in Beuningen.

Aanklacht verzwaard

De verdenking tegen de pakketbezorger luidde aanvankelijk betrokkenheid bij een dodelijke aanrijding, maar recent heeft het OM de aanklacht verzwaard. O. wordt nu opzet van de dodelijke aanrijding ten laste gelegd.
De zaak heeft grote impact op Wijchen, waar op zaterdag 28 november tientallen mensen deelnamen aan een stille tocht voor het slachtoffer. Vrienden van de overleden man houden een inzamelingsactie voor de nabestaanden. Er is al bijna 50.000 euro ingezameld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!