Instellingen

TERUGKIJKEN | Mondkapweigeraars demonstreren in Nunspeet

In Nunspeet werd gedemonstreerd.
In Nunspeet werd gedemonstreerd. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - In Nunspeet was woensdagmiddag een demonstratie tegen de mondkapjesplicht. Burgemeester Van de Weerd had hiervoor toestemming gegeven. Er waren tientallen mensen op het Marktplein.
Mediapartner RTV Nunspeet zond de demonstratie live uit op Facebook. Kijk de beelden terug:
Eldor van Feggelen organiseerde de demonstratie. Hij wil een gesprek met de burgemeester, zegt hij tegen RTV Nunspeet. Volgens Van Feggelen was het optreden van de politie en de boa's afgelopen weekend buitenproportioneel.
Zaterdag werden in Nunspeet vier volwassenen en twee minderjarigen aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. Dat was nadat zij in een winkelcentrum geen mondkapje wilden dragen terwijl ze flyers uitdeelden.
Een van de opgepakte jongeren was woensdag op het Marktplein. Hij wilde niet praten voor de camera.

Demonstratie werd afgeblazen maar ging toch door

Vlak voor het officiële begin van de demonstratie trok de organisator zijn aankondiging voor de demonstratie in, waarna de gemeente via Twitter liet weten dat de betoging niet zou doorgaan.
Maar later bleek dat er gewoon werd geprotesteerd. Er was onder meer politie te paard aanwezig in het centrum van Nunspeet. Organisator Van Feggelen sprak enkele tientallen mensen op het Marktplein toe via een luidspreker. Af en toe klonk er gejuich.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!